Biskvier med apelsinchoklad

Oj oj, dessa är nog de godaste biskvier jag någonsin har ätit. De kommer GARANTERAT inte räcka fram till jul! Jag använder mig att samma recept som för kaffebiskvierna.
Det blev ca 70 stycken biskvier för mig och därför har jag ökat på mängden choklad att doppa dem i. Ett tips är att förvara de halvfärdiga biskvierna i frysen, de är så mycket enklare att doppa i chokladen än om de varit i kylen! Akta bara så inte tandpetarna knäcks när du sticker in dem i botten.

Biskvier med apelsinchokladsmak
ca 70 st små

400 gr mandelmassa
2 äggvitor

200 gr rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 äggulor
zest av en apelsin
1 msk apelsinsaft
3 msk kakao

300 gr mörk bakchoklad
kanderade apelsinskal

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram smöret så det blir rumstempererat. Separera äggen och låt äggulan stå framme i rumstemperatur medan du gör botten. Riv mandelmassan med ett rivjärn. Vispa i matberedare tillsammans med äggvitorna till en krämig smet. Spritsa ut på bakplåtspapper och tryck ner lilla toppen. Jag brukar spritsa som ungefär en gammal femkrona. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills de stelnat och fått lite färg. Låt svalna.

Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Spritsa ut på bottnen. Blöt ett finger med kallt vatten och tryck ner toppen på varje biskvi. Ställ in i frysen. Så här långt brukar jag göra dag 1 för att sedan göra resten nästa dag.

Dela upp den mörka chokladen och värm på full effekt i mikron i ca 1 minut. Sätt en tandpetare i botten på biskvin och doppa i chokladen. Ställ tillbaka i frysen. Man kan redan här sätta fast en bit kanderat apelsinskal på toppen MEN, momentet med doppandet bör ske relativt snabbt så inte smörkrämen börjar smälta och ska man dels doppa, dels pilla fast en bit kanderat apelsinskal på toppen på 50-60 biskvier så kan det ta ett tag. Du kan alltså sätta fast apelsinskalet genom att smälta en bit choklad, doppa skalet på ena sidan och sedan fästa det på toppen med en stor pincett.

Jag förvarar mina biskvier i frysen och tar fram ett par minuter före servering.

biskvier med apelsinchoklad
Himmelskt goda biskvier med smak av apelsinchoklad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s