Ugnsbakade krispiga sötpotatispommes

Hur många gånger har man inte misslyckats med att få riktigt krispig sötpotatis i ugnen? Nu slipper du det i framtiden! De här pommes fritesen av sötpotatis blir superbra och jättekrispiga. Passa ugnen bara så de inte bränner!

Ugnsbakade krispiga sötpotatispommes frites
2-3 pers

2 sötpotatisar
1,5 dl potatismjöl
1 dl rapsolja
salt

Sätt ugnen på 230°. Skär upp potatisarna i pommes frites-storlek, försök att få alla bitar lika stora. Blötlägg dem i kallt vatten i en timme, byt vatten efter halva tiden. Torka av sötpotatisen. Häll på potatismjölet och blanda runt så alla sötpotatisar är täckta av potatismjöl. I en sil eller durkslag, försök att få bort det överblivna mjölet. Häll lite olja i bunken och lägg ner sötpotatisen några åt gången i bunken och låt dem täckas av oljan. Lägg upp alla pommes frites på bakplåtspapper, försök att se till att de inte rör vid varandra eftersom de lätt fastnar. Strö på salt. Ställ in plåten i ugnen i ca 40 minuter. Vänd på pommesen efter halva tiden, se även denna gång till att de inte rör vid varandra.

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s